Pages Menu

Categories Menu
Ach, co to był za ślub... daleko od domu!
Ci, których na to stać, a także ci, którzy mają taką fantazję nie pobierają się ot, tak, za rogiem czy też w rodzinnej miejscowości panny młodej. Co za nuda!

 

Tym
Olśnić, ale nie przyćmić panny młodej - o sukience na wesele
Stało się - trzymasz w ręku zaproszenie na ślub i wesele. Więcej - zbliża się wielkimi krokami, a ty jesteś kobietą i dobrze wiesz, że warunkiem dobrej zabawy,
Bukiet ślubny z tulipanów. Tulipany na wesele.
Jednym z najbardziej lubianych przez kobiety gatunkiem kwiatów są tulipany. Posiadają one wyjątkowe kolory i kojarzą nam się z wiosną oraz z orzeźwieniem.
Bukiet ślubny
Wrzos bukiet ślubny. Kwiaty na wesele - bukiet z wrzosów. Wrzosowe wesele
Każdej parze młodej zależy na tym, aby ich świętu towarzyszyła piękna oprawa. Inwestujemy duże pieniądze w wygląd sali, który ma za zadanie zachwycić
Podczas zaręczyn mów prosto i szczerze!
Zaręczyny to bardzo ważne wydarzenie w życiu każdej młodej pary. Nie sposób nie zauważyć, że moment ten zostaje w pamięci na bardzo długo. Nic więc dziwnego w tym, że chcemy, aby
Praktyczne prezenty ślubne
Wybór prezentu ślubnego może sprawić wiele problemu dla zaproszonej na weselne przyjęcie osoby. Choć często wybieramy podarowanie gotówki, którą Młoda Para może wykorzystać na bieżące wydatki
Imprezy integracyjne w plenerze
Imprezy integracyjne dla pracowników firm to coraz częstsza oferta z jaką można spotkać się w agencjach eventowych. Takie wydarzenie, jeżeli organizowane jest cyklicznie może bardzo korzystnie

Posted by on cze 8, 2021 in Imprezy i eventy |

Przepis na tartę z łososiem i cukinią

Przepis na tartę z łososiem i cukinią

Wykorzystaj w pełni cukinie, gdy są najlepsze w sezonie dzięki tej ślicznej letniej tarcie – idealnej na miły wieczór z przyjaciółmi przy lampce wina. Tarta z łososiem wędzonym i cukinią to idealne połączenie smaków i pewnością nikt nie oprze się poprosić o dokładkę. Więc nie ma na co czekać, zabierajmy się do gotowania. Oto przepis na pyszną tartę:

Składniki:

• 1 arkusz ciasta francuskiego
• 2 jajka
• 1/2 szklanki (125 ml) śmietanki
• 1/2 szklanki (50 g) drobno startego parmezanu
• starta skórka z 1 cytryny
• 300 g łososia wędzonego na gorąco, płatkowanego
• 1 cukinia, bardzo cienko pokrojona

Sposób przygotowania:

Ciasto rozwałkować na lekko posypanej mąką powierzchni do grubości około 5 mm (1/4 cala). Nałóż ciasto na wałek do ciasta i rozwiń je w luźną, żłobkowaną foremkę do tarty powinne mieć 20 cm szerokości i 3 cm głębokości. Ciasto skurczy się z powrotem do formy podczas gotowania, więc zminimalizuj to, zostawiając nadmiar na górze i naprawdę wpychając ciasto w dół i do każdego zagłębienia z boku formy. Przytnij krawędź, pozostawiając około 5 mm więcej. Włóż do lodówki na 30 minut.

Rozgrzej piekarnik do 200 ° C. Spód ciasta nakłuj zębami widelca. Wyłóż papierem do pieczenia i wypełnij spód niegotowanym ryżem lub suszoną fasolą (powstrzyma to wyrastanie podstawy podczas pieczenia). Piecz przez 10 minut, następnie delikatnie zdejmij ciężarek i papier do pieczenia i piecz przez kolejne 5–10 minut, aż ciasto będzie lekko złociste i będzie wyglądało na suche. W międzyczasie przygotuj nadzienie do tarty.

Wymieszaj jajka i śmietanę. Dopraw do smaku, następnie dodaj połowę parmezanu i skórkę z cytryny. Wlej do ciasta i dodaj łososia i cukinię. Posyp pozostałym parmezanem i zmiel trochę czarnego pieprzu na wierzchu. Piecz przez 25–30 minut lub do momentu, gdy wierzch będzie złocisty.

Możliwe wariacje

Zamiast cukinii i łososia można też użyć szparagów i koziego twarogu; karmelizowej cebula i tymianku; lub pieczonej dyni i buraka.