Tort w masie cukrowej czy śmietanowej a może bez warstw zewnętrznych? Cukiernia Sowa zdradzi Wam tajemnice tortów weselnych

Tort w masie cukrowej czy śmietanowej a może bez warstw zewnętrznych?  Cukiernia Sowa zdradzi Wam tajemnice tortów weselnych
Tort w masie cukrowej czy śmietanowej a może bez warstw zewnętrznych?
 Cukiernia Sowa zdradzi Wam tajemnice tortów weselnych

Moda ze Stanów Zjednoczonych widoczna jest również w branży ślubnej na polskim rynku. Wpływ amerykański nie ominął również ślubnej branży cukierniczej. Najmodniejszy nieustannie pozostaje naked cake, czyli tort bez warstwy zewnętrznej (idealny na wesele w stylu boho/rustykalnym). Alternatywą jest również tort skonstruowany z muffinów. Popularnością cieszą się także candy bary, które przyciągają gości swoim wyglądem.

Pary Młode często jednak wybierają klasykę – torty w masie cukrowej  albo śmietanowej . Cukiernia Sowa zdradzi Wam co kryje się pod tymi tajemniczymi nazwami.

Tort białystok

Cukiernia Sowa

Cukiernia Sowa oferuje następujące smaki dostępne w tej masie cukrowej:
  • Chruper – delikatny czekoladowy biszkopt nasączony syropem waniliowym , przełożony konfiturą z czarnej porzeczki oraz kremem z prażynkami i drobnymi ciasteczkami kakaowymi.
  • Chrupiąca malina – delikatny biszkopt przełożony chrupiącą masą prażynkową z dodatkiem owocu malin w połączeniu z kremem maślanym o wyraźnym smaku malinowym. Tort nasączony  jest syropem.
  • Cookies – delikatny czekoladowy biszkopt nasączony syropem waniliowym i spirytusem, przełożony konfiturą z czarnej porzeczki oraz kremem z prażynkami i drobnymi ciasteczkami kakaowymi.
  • Cassis  – idealne połączenie aromatycznej czarnej porzeczki i czekoladowego biszkoptu oraz chrupiącej warstwy tworzy wspaniałą harmonię smaku.
  • Cytrynowy – tort o smaku cytryny, na bazie biszkoptów cytrynowych i tradycyjnego kremu maślanego Russell. Dolna warstwa tortu posmarowana konfiturą z czarnej porzeczki.
  • Czekoladowy – kompozycja ciemnego biszkoptu nasączone alkoholem i kremu czekoladowego. Wyśmienity smak podkreśla konfitura z czarnej porzeczki.
  • Hiszpański kawowy – dwa czekoladowe biszkopty, przełożone kremem kawowym z chrupiąca bezą w środku.
  • Hiszpański orzechowy – dwa czekoladowe biszkopty przełożone kremem orzechowym z chrupiąca bezą w środku.
  • Kawowy – kompozycja ciemnego biszkoptu i kremu czekoladowego. Wyśmienity smak podkreśla konfitura z czarnej porzeczki.
  • Orzechowy włoski – wyśmienity biszkopt na bazie orzechów włoskich, przełożony kremem maślanym o smaku orzechowym nasączony ponczem waniliowym.
  • Pralinowy – czekolada mleczna w połączeniu z prażynkami kukurydzianymi, orzechami arachidowymi oraz pastą z orzechów laskowych w połączeniu z ganaszem czekoladowym o wyraźnym smaku orzechowym
  • Truflowy – pierwsza warstwa to biała czekolada z prażynkami kukurydzianymi, orzechami arachidowymi, rodzynkami, skórką pomarańczową i laskowym nugatem orzechowym, druga to ganaż z białej czekolady ze śmietaną.

 

torty weselne białystok

Cukiernia Sowa

Tort w masie śmietanowej to klasyczny, lekki tort na bazie śmietany i owoców. Cukiernia Sowa oferuje smaki dodatkowe występujące tylko w tej masie:
  • Czarny las – dwa delikatne musy czekoladowo-rumowy i śmietankowo-rumowy w połączeniu z aromatycznymi wiśniami i czekoladowym biszkoptem.
  • Jagodowy – tort na bazie bitej śmietany i aromatycznej leśnej jagody, przełożony białymi biszkoptami.
  • Królewski – lekki mus z białej czekolady z bitą śmietaną o smaku waniliowym, przełożony roladkami biszkoptowymi nasączonymi ponczem.
  • Malinowy – tort o intensywnym smaku maliny oraz puszystego musu jogurtowego ukrytego w cieście parzonym.
  • Pomarańczowy – delikatne ciasto czekoladowe nasączone likierem Grand Marnier z galaretką oraz miąższem ze świeżych pomarańczy i mandarynek, przykryte musem pomarańczowym.
  • Truskawkowy – delikatny biały biszkopt w połączeniu z musem truskawkowym, udekorowany świeżymi owocami.
  • Wiedeński – delikatny tort o smaku serka waniliowego z rodzynkami, wykończony dekoracją z biszkoptów.
torty weselne białystok

Cukiernia Sowa

Wraz z Cukiernią Sowa zdradziliśmy Wam co kryje się pod nazwami znajdującymi się w tytule. Teraz będziecie już wiedzieli co oznaczają pojęcia, które była przed chwilą dla niektórych zagadką. Jeżeli chcielibyście spróbować jak smakuje tort weselny w Cukierni Sowa,  zapraszamy Was na indywidualne degustacje. Para Młoda ma szeroki wybór smaków, dekoracji oraz rodzajów tortów. Każdy znajdzie tort dopasowany do swoich potrzeb – śmietanowy, w masie cukrowej, naked cake czy też z muffinów.

W Białymstoku znajdują się trzy lokale Cukierni Sowa – w Centrum Handlowym Auchan, w Alfa Centrum oraz w Galerii Jurowieckiej.  Cukiernia Sowa powstała w 1946 roku w Bydgoszczy. Obecnie istnieje 180 cukierni w Polsce i za granicą. Od lat Cukiernia przyciąga osoby, które cenią pyszną kawę i ciasto.

Zapraszamy na stronę internetową Cukierni Sowa celem zapoznania się z pełną aktualną ofertą tortów weselnych:

Oferta Cukierni Sowa

Narzeczeni, jaki tort wybraliście na swoje przyjęcie weselne?

 

torty weselne białystok

Cukiernia Sowa

Tort weselny Białystok

Cukiernia Sowa

Dodaj komentarz

Twoj adres e-mail nie bedzie opublikowany. Wymagane pola są zaznaczone *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.